Je Vesta-account verwijderen
Je kunt je Vesta-werknemersaccount verwijderen in de app. Je kunt ook een verzoek sturen aan Vesta, bijvoorbeeld als je niet meer kunt aanmelden.
Verwijderen in de Vesta-app
- Meld je aan en open Profiel.
- Open Privacy.
- Kies Werknemersaccount verwijderen en bevestig je keuze.
Gebruik je de app als manager? Je portaalaccount en de bijbehorende werkgeverslidmaatschappen blijven bestaan. Verwijder ook je portaalaccount als je die toegang wilt beëindigen.
Gebruik je de werknemerswebsite, dan vind je accountverwijdering in de instellingen. Je portaalaccount is een apart Vesta-account: dat verwijder je via de beveiligingsinstellingen van je portaalaccount. Ben je de laatste beheerder van een werkgeversorganisatie, wijs dan eerst een andere beheerder aan voor zelfbedieningsverwijdering.
Gebruikte je Log in met Apple?
Nadat je je Vesta-account hebt verwijderd, kun je de toestemming voor Log in met Apple intrekken via je Apple-account. Volg de officiële instructies van Apple en kies de app of ontwikkelaar waarmee je Vesta gebruikte.
Deze extra stap staat los van het verwijderen van je Vesta-account en verwijdert je Apple-account niet. De toestemming kan gedeeld zijn met andere Vesta-apps of je portaalaccount. Intrekken kan daarom ook invloed hebben op aanmelden met Apple bij die diensten. Het verwijdert je afzonderlijke portaalaccount of de bijbehorende werkgeverslidmaatschappen niet.
Verwijdering aanvragen zonder aan te melden
Stuur een e-mail naar administratie@vesta.services met als onderwerp Verzoek tot verwijdering Vesta-account.
Vermeld je naam, het e-mailadres waarmee je Vesta gebruikt en of je je werknemersaccount, portaalaccount of beide wilt laten verwijderen. Stuur geen wachtwoord, rijksregisternummer, identiteitsdocumenten, loonfiches of andere gevoelige bijlagen mee.
Vesta kan bijkomende informatie vragen om je identiteit te verifiëren en behandelt het verzoek binnen de wettelijke termijn. Je hoeft de app niet opnieuw te installeren om een verzoek te sturen. Kun je je account niet zelf verwijderen, dan kun je via dit contactpunt ook je verzoek laten behandelen.
Welke gegevens worden verwijderd?
Accountverwijdering verwijdert je Vesta-aanmelding en de bijbehorende lidmaatschappen en aanmeldgegevens. Je kunt je verwijderde account niet blijven gebruiken. Waar een bewaard bedrijfsrecord naar je oorspronkelijke account moet blijven verwijzen, blijft alleen een minimale accountreferentie met geanonimiseerd profiel behouden.
Je Apple-, Google- of Microsoft-account wordt niet verwijderd. Je werknemersaccount en portaalaccount zijn afzonderlijke accounts, ook als je hetzelfde externe account gebruikt om aan te melden. Het verwijderen van het ene Vesta-account verwijdert het andere niet. Je werkgeversorganisatie wordt niet verwijderd.
Welke gegevens blijven bewaard?
Tewerkstellingsgegevens, loon- en contractgegevens, boekhoudkundige gegevens, historische bedrijfsregistraties en back-ups worden niet door deze accountverwijdering gewist. Werkgevers bewaren hun bedrijfsgegevens volgens hun verplichtingen. Gegevens bij externe aanbieders vallen buiten deze accountverwijdering.
De bewaartermijn hangt af van de gegevenscategorie, wettelijke bewaarplichten, eventuele geschillen en de rol van Vesta. De privacyverklaring, onderdeel 14 beschrijft de bewaartermijnen. Ze noemt hiervoor geen vaste termijn die op alle gegevens van toepassing is.
Wil je daarnaast andere persoonsgegevens laten verwijderen? Vermeld dit in je verzoek. Voor gegevens die Vesta in opdracht van je werkgever verwerkt, richt je het verzoek in beginsel aan je werkgever. Vesta ondersteunt de werkgever volgens de verwerkersovereenkomst. Een beperking bij zelfbedieningsverwijdering vervangt de behandeling van een privacyverzoek niet.
Lees de privacyverklaring van Vesta, in het bijzonder onderdeel 16 over je rechten en het privacycontactpunt.